Adana, Hatay, Gaziantep derken etkisini artırdı! Osmaniye’ye sağanak yağış geliyor Adana, Hatay, Gaziantep derken etkisini artırdı! Osmaniye’ye sağanak yağış geliyor

Türkiye’de derin yaralar açan Kahramanmaraş Merkezli depremlerin ardından 1.5 yıl geçmesiyle birlikte, bölgedeki vatandaşlar yeni bir sorunla karşı karşıya kaldı. Kahramanmaraş, Gaziantep, Hatay, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Elazığ gibi deprem bölgesinde, sıcakların artmasıyla birlikte sivrisinek istilası başladı.

İstanbul'da sivrisinekler hastanelik etmeye başladı - Son Dakika Türkiye  Haberleri | NTV Haber

UZMANLARDAN UYARI!

Deprem bölgesinde yaşam mücadelesi veren ve yakınlarını kaybeden insanların karşı karşıya olduğu bu yeni tehdit, sağlık uzmanlarını da harekete geçirdi. Infeksiyon hastalıkları riskine karşı uyarılarda bulunan uzmanlar, sivrisinek başta olmak üzere haşerelere karşı etkin mücadele çağrısı yapıyor.

Sakın çöpe atmayın: Bir numaralı sivrisinek kovucu! Bu yöntemle  sivrisinekleri doğal yöntemle uzaklaştırın

ACİL MÜDAHALE ŞART 

Sağlık Bakanlığı’nın, salgın oluşmaması için sıtma açısından yüksek riskli bölgelerde acilen ve sıkı bir şekilde çalışma yapması bekleniyor. Vatandaşlar, sıcakların her geçen gün arttığı deprem bölgesinde, konteynerlerde yaşayan ve evlerine kavuşmayı bekleyen vatandaşlar için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve yerel belediyelere sivrisinekle acil olarak mücadele çağrısı yapıyor.