Tokat'ta 4,7 ve 4,1 Büyüklüğünde Depremler! 3 İlçede Okullar Tatil

Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 18 Nisan 2024 Perşembe günü yaklaşık 1,5 saat arayla 4,7 ve 4,1 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Depremlerden etkilenen Sulusaray, Artova ve Yeşilyurt ilçelerinde 1 gün süreyle eğitim öğretime ara verildi.

Şehit Yonuz Turan nereli, Nerde şehit oldu, Memleketi neresi? Şehit Yonuz Turan nereli, Nerde şehit oldu, Memleketi neresi?

Depremler ve Son Dakika Durum:

  • Saat 01.06'da: 4,7 büyüklüğünde merkez üssü Sulusaray ilçesi olan bir deprem meydana geldi. Deprem 9,97 kilometre derinlikte kaydedildi ve çevre illerden de hissedildi.
  • Yaklaşık 1,5 saat sonra: Aynı bölgede 4,1 büyüklüğünde bir artçı deprem daha meydana geldi.
  • İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: Depremden sonra sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, AFAD ve ilgili kurumların tüm ekiplerinin saha taramalarına devam ettiğini ve şu ana kadar herhangi bir olumsuzluğun bildirilmediğini belirtti.
  • AFAD: Deprem sonrası yaptığı açıklamada, Sulusaray'da 4,7 büyüklüğündeki depremde herhangi bir olumsuzluk tespit edilmediğini ve saha tarama çalışmalarının devam ettiğini duyurdu.
  • Tokat Valisi Numan Hatipoğlu: Sulusaray, Artova ve Yeşilyurt ilçelerinde 1 gün süreyle eğitim öğretime ara verildiğini açıkladı. Vali Hatipoğlu, bölgede ara ara artçı depremlerin yaşandığını, ancak herhangi bir olumsuzluk tespit edilmediğini ifade etti.