Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, 2024 yılı Açık Öğretim Lisesi (AÖL) 2. dönem sınav sonuçları 17 Nisan 2024 tarihinden itibaren öğrencilerin erişimine açılacak. Sınavlar 16-17 Mart 2024 tarihlerinde gerçekleşmişti ve sınav soruları ile cevap anahtarları daha önce yayınlanmıştı.

AÖL CEVAP ANAHTARI KAĞIDI İÇİN TIKLAYINIZ

AÖL sınav sonuçlarına https://aolweb.meb.gov.tr/ogrenci_giris.aspx adresinden T.C. kimlik numaranız ve şifrenizle ulaşabilirsiniz. Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından başarılı olan öğrenciler, başarı durumlarına göre bir sonraki döneme geçebileceklerdir.

AÖL sınavlarında ders geçme notu, her ders için 100 üzerinden alınan puana göre belirlenmektedir. Yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemezken, 45 puan ve üzeri alan adaylar başarılı kabul edilmektedir.

Şile Belediyesinin ne kadar borcu var, 20 yıl sonra CHP’ye geçince ortaya çıktı Şile Belediyesinin ne kadar borcu var, 20 yıl sonra CHP’ye geçince ortaya çıktı

Açık Öğretim Lisesi öğrencileri, sınav sonuçlarını beklerken öğrenci bilgi sistemi üzerinden sınav sonuçlarını ve notlarını kontrol edebilirler. Sonuçların öğrencilere hayırlı olmasını dilerim.