31 Mart Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimleri için oy verme işlemi 17.00'da sona erecek. Oy verme işlemi tamamlandıktan sonra sandık görevlileri oy sayımına başlayacak.

OY KULLANMA İŞLEMİ SAAT KAÇTA BAŞLIYOR, KAÇTA BİTİYOR?

Oy verme işlemi için belirlenen saatler Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından şu şekilde açıklandı: 32 ilde oy verme saatleri 07.00-16.00 olarak değiştirilirken, diğer illerde oy verme saatleri 08.00-17.00 olarak belirlendi.

31 MART 2024 YEREL SEÇİMLERDE HANGİ İL SAAT KAÇTA OY KULLANACAK?

YSK'nın kararına göre, Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis'te oy verme başlangıç ve bitiş saatleri 07.00-16.00 olarak belirlendi. Diğer illerde ise oy verme saatleri 08.00-17.00 olarak açıklandı.

Seçim propagandası ve süresi ile uyulması gereken usul ve esaslar da belirlendi. Seçim zamanında genel yollar üzerinde, mabetlerde, kamu hizmeti görülen bina ve tesislerde ve ilçe seçim kurullarınca gösterileceklerden başka meydanlarda toplu olarak sözlü propaganda yapılması yasak olacak.

Adana'da Dolmuştan Düşen Kadın Yaşam Mücadelesi Vermeye Devam Ediyor Adana'da Dolmuştan Düşen Kadın Yaşam Mücadelesi Vermeye Devam Ediyor

1 NİSAN OKULLAR TATİL Mİ?

1 Nisan'da okulların tatil olup olmayacağına dair resmi bir açıklama henüz yapılmadı. Ancak geçmişte benzer seçimlerin ertesi günü okullar tatil edilmişti. Dolayısıyla, 1 Nisan 2024 tarihinde okulların tatil olup olmayacağına dair ilgili makamların yapacağı açıklamaları takip etmek gerekmektedir.