5,6 büyüklüğünde depremin yaşandığı Tokat'ta eğitime 1 gün ara verildi. Tokat Valiliği'nin yaptığı açıklamada, "Evlerinde kalmak istemeyen vatandaşlarımız için gerekli hazırlıklar yapılmıştır. Vatandaşlarımız yurtlarda, spor salonlarında ve pansiyonlarda barınacak." ifadeler kullanıldı.

Mayıs 2024 celp tarihi E-DEVLET ne zaman, askerlik celbi nereden öğrenebilirim? Mayıs 2024 celp tarihi E-DEVLET ne zaman, askerlik celbi nereden öğrenebilirim?

DEPREM HAFİF HASARA YOL AÇTI

Merkez üssü Sulusaray olan 5.6 büyüklüğündeki deprem, Tokat ve Yozgat'ta bazı binalarda küçük çapta hasara neden oldu. Sulusaray ilçe merkezindeki Fatih Camii deprem nedeniyle hasar gördü.

YARIN OKULLAR TATİL Mİ?

Afet ve Acil Durum Başkanlığı'nın (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, 18.11'de Sulussarai merkezli 5.6 büyüklüğünde Richter depremi meydana geldi. Depremin 5,99 kilometre derinlikte olduğu belirlendi. Deprem çevre illerde de hissedildi.

Tokat Hükümeti depremin ardından yapılan açıklamada eğitime bir gün ara verildiğini duyurdu. Hükümet açıklamasında şu ifadelere de yer verdi: "Evde kalmak istemeyen vatandaşlarımız için gerekli hazırlıklar yapılmıştır. Vatandaşlarımız yurtlarda, spor salonlarında ve pansiyonlarda barınacak."

Tokat Valiliğinden yapılan açıklamada, deprem dolayısıyla il genelinde okullarda 19 Nisan Cuma günü eğitim ve öğretime ara verildiği duyuruldu. Öte yandan evlerine girmekte çekinen vatandaşların spor salonlarında misafir edileceği belirtildi.