5.5 ay önce dolandırıcılık ve kara para aklama suçlamalarıyla tutuklanan sosyal medya fenomeni Candan kardeşlerden Nihal Candan'ın, cezaevinde başladığı yemek yememe eylemi sonucunda hastalığa yakalandığı ortaya çıktı. Nihal Candan'ın durumu, anoreksiya olarak bilinen bir hastalığa dönüştü ve kilosunun 37'ye kadar düştüğü belirtildi.

Geçen yıl, fenomenlere yönelik operasyonlar kapsamında Candan kardeşler de incelenmeye alındı. Ucuz araç vaadiyle birçok kişiyi dolandırdığı iddia edilen şebekeyle ilişkileri olduğu öne sürülen Candan kardeşler, 14 Kasım 2023'te gözaltına alındı ve 16 Kasım'da tutuklandı.

Metehan Özcan kaç yaşında, kimdir, aslen nereli, ne iş yapıyor, mesleği ne? Metehan Özcan kaç yaşında, kimdir, aslen nereli, ne iş yapıyor, mesleği ne?

Nihal Candan 1

NİHAL CANDAN AÇLIK GREBİNDE 

İki kardeş, Silivri'deki Marmara Cezaevi'ne gönderildi. Tutuklanmasını protesto etmek amacıyla, Nihal Candan cezaevinde yemek yemeyi reddetti.

HASTANEYE SEVK EDİLDİ

Zamanla yeme alışkanlıkları bozulan Nihal Candan'ın 'anoreksiya nevroza' adı verilen hastalığa yakalandığı anlaşıldı. Bu rahatsızlık nedeniyle 37 kiloya kadar düştüğü belirtildi. Psikolojisinin de bozuk olduğu ifade edilen Nihal Candan, cezaevinde tedavi altına alındı.

CANDAN KARDEŞLERİN KOĞUŞUNDA

Anne ve baba, kızlarının acilen tedavi edilmesi gerektiğini belirtirken, koğuş arkadaşı olarak bankacı Seçil Erzan'ın seçildiği bilgisi paylaşıldı. Seçil Erzan, futbol dünyasının ünlü isimleri de dahil olmak üzere birçok kişiyi yüksek kar vaadiyle milyonlarca dolar dolandırdığı iddiasıyla tutuklanmıştı. Kasım 2023'te Bakırköy Kadın Cezaevi'nden Silivri'ye nakledilen Erzan, Candan kardeşlerin kaldığı koğuşa yerleştirildi.