Son günlerde babasına yönelik iddialarla gündem olan Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, istifa etti. Türkiye'nin merak ettiği konulardan biri olan Hafize Gaye Erkan'ın babası kimdir sorusu gündeme geldi. İşte detaylar:

HAFİZE GAYE ERKAN EVLİ Mİ? KOCASI KİM?

Hafize Gaye Erkan, Batur Biçer ile evlidir. İtibar suikastı kampanyası yapıldığını belirten Erkan, istifasını açıklarken ailesine ve özellikle henüz bir buçuk yaşına gelmemiş olan çocuğunun daha fazla etkilenmemesi için bu kararı aldığını ifade etti.

HAFİZE GAYE ERKAN BABASI KİMDİR?

Hafize Gaye Erkan'ın babası, Elazığlı makine mühendisi Erol Erkan'dır. Annesi ise matematik öğretmeni Gamze Erkan'dır. Erkan, aile kökenlerinden de bahsederek, ailesinin desteğiyle Türkiye'ye gelip görevini üstlendiğini belirtti.

HAFİZE GAYE ERKAN KİMDİR?

1979 doğumlu olan Hafize Gaye Erkan, İstanbul Erkek Lisesi ve Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümü mezunudur. Princeton Üniversitesi'nde yöneylem araştırması ve finans mühendisliği alanında doktora yapmış, Harvard Business School ve Stanford Üniversitesi'nde liderlik eğitimleri almıştır.

Zuhal Topal'la Yemekteyiz Fırat Kahraman kimdir, kaç yaşında, mesleği ne, ne iş yapıyor, nerelidir? Zuhal Topal'la Yemekteyiz Fırat Kahraman kimdir, kaç yaşında, mesleği ne, ne iş yapıyor, nerelidir?

Kariyerine Goldman Sachs'ta başlayan Erkan, daha sonra ABD'deki büyük bankalar ve sigorta şirketlerine danışmanlık hizmeti vermiştir. 2014 yılında First Republic Bank'ta çalışmış ve çeşitli üst düzey yönetim pozisyonlarında bulunmuştur.

HAFİZE GAYE ERKAN KÜRT MÜ?

Hafize Gaye Erkan'ın doğum yeri İstanbul'dur ancak kökeni hakkında net bir bilgi bulunmamaktadır. Kendisi hakkında yapılan araştırmalarda kürt olup olmadığı konusunda net bir bilgiye ulaşılamamıştır.