Milyonlarca en düşük emekli maaşı alan emeklinin yaşadığı zorluklar ve sosyal medyada yükselen zam talepleri üzerine, SGK uzmanı Melis Eymen beklenmedik bir artış müjdesi verdi.

Eymen, yaptığı açıklamada, daha önceki görüşmelerde de belirttiği gibi, 15.000 TL'ye çıkması, emeklilerin alacakları tutarı asgari ücrete yaklaştırmak için ciddi bir baskı unsuru oluşturduğunu ifade etti. Cumhurbaşkanı'nın Genel Sekreteri'nin daha önce yaptığı açıklamaların da bu doğrultuda olduğunu söyleyen Eymen, yapılan son açıklamaların mantık çerçevesinde ilerlerse, emekli maaşlarında önemli bir artış beklediğini dile getirdi.

TEŞKİLAT FRAGMANI (109. YENİ BÖLÜM) çıktı! Yeni tanırımı Teşkilat TRT1 TEŞKİLAT FRAGMANI (109. YENİ BÖLÜM) çıktı! Yeni tanırımı Teşkilat TRT1

Seyyanen zam tarihini de duyuran Eymen, muhtemelen meclisin kapalı olması nedeniyle Sayın Cumhurbaşkanı'nın tekrar bir kabine toplantısı yapmadığını belirtti. Bu nedenle bir mitingde açıklama yapılacağını ve bunun önümüzdeki hafta sonu Cumartesi günü olacağını belirtti.

Emeklilerle ilgili durumun oldukça net olduğunu vurgulayan Eymen, bayram ikramiyelerinde sürpriz bir artışın açıklandığını söyledi. Emekli ikramiyelerinin en az 5 bin lira olacağını belirten Eymen, düzenlemenin bu şekilde ayarlanacağını ve açıklamaların da bu yönde olduğunu belirtti.