Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli maaşı ve enflasyona ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Daha fazla çalışacağız daha çok gelir elde edeceğiz ortaya çıkan kazançla emeklilere hak ettiği maaşı vereceğiz" dedi.

Yavuz Doğan kimdir, Kaç yaşında, nereli, mesleği ne, evli mi, ne iş yapıyor? Yavuz Doğan kimdir, Kaç yaşında, nereli, mesleği ne, evli mi, ne iş yapıyor?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kütahya'da düzenlenen mitingde emeklileri heyecanlandıran açıklamalara imza attı. En düşüğü 10 bin lira olan emekli maaşı yeterli olmadığının altını çizen Erdoğan, emeklilere hak ettikleri parayı vereceklerini söyledi.

EMEKLİ MAAŞI AÇIKLAMASI
Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

"En düşüğü 10 bin lira olan emekli maaşı ömrünü kendi ve ailesi için harcayan vatandaş için elbette yeterli değil. Emekli maaşlarını arzu ettiğimiz düzeye nasıl yükselteceğiz? Emekliler için çaba gösteriyoruz. Devlet ve millet olarak daha fazla çalışacak, daha çok gelir elde edecek, ortaya çıkan kazançtan da emeklilerimize hak ettikleri parayı vereceğiz.

Birileri çıkıyor emekli maaşlarına 7-10 bin lira seyyanen ekleyelim diyerek emeklilerimizi tahrik ediyor. Ülkemizde 16 milyon emeklimiz var 7 bin lira eklemek demek bütçeden yaklaşık 1,4 trilyon liralık 10 bin lira eklemek demek 1,9 trilyon liralık kaynağı buraya aktarmak demektir. Sadece 7 bin lira veya 10 bin lira olarak ifade edilen ek artışın maliyetini anlatıyorum. Askeri, polisi, sağlıkçısı ile devletin çalışanlarının yarısından fazlasına maaşlarını vermesek o zaman belki bu ilave gideri karşılayabiliriz. Burada konuştuğumuz emeklilerimizin mevcuıt maaşlarının maliyeti değil istenen ilave artışların tutarıdır.

ENFLASYON MESAJI
Sadece 6 Şubat depremlerinin ülkemize maliyeti 104 milyar dolar. Hayat pahalılığı başta olmak üzere ekonomik dengeleri yerine oturtmak için güçlü bir program uyguluyoruz.

Siz oturdukları yerden atıp tutanlara bakmayın. Onlar bozgunculuk peşinde koşuyor. Bugünkü sıkıntıların üstesinden gelecek olan biziz. Milletimizden sabır istiyoruz. İnşallah yarınlarımız bugünümüzden daha iyi olacak"