Diyanet İşleri Başkanlığı, 2024 yılı için vekaletle kurban kesme bedelini belirledi. Buna göre, yurt içinde kurban kesimi için belirlenen bedel 11 bin 750 TL, yurt dışında ise 4 bin 750 TL olarak açıklandı. Müslümanlar, bu bedel karşılığında vekalet yoluyla kurbanlarını kestirebilecekler.

KURBAN VEKALETİ NEDİR?

Kurbanlık kesme yetisine sahip olmayan kişilerin, kesim işlemini başkasına yaptırmasıdır. Bu şekilde, kişi kurban ibadetini yerine getirmiş olur. Vekalet, kesim esnasında sözlü olarak ya da telefon, internet gibi araçlarla da verilebilir. Kurban vekaleti, mal ile yapılan ibadetlerde caizdir ve kişinin niyetinin Allah için olması önemlidir.

Güncel Zamlı Avrasya Tüneli ücreti ne kadar (2024) Gece gündüz tarifesi kaç TL? Güncel Zamlı Avrasya Tüneli ücreti ne kadar (2024) Gece gündüz tarifesi kaç TL?

YURT DIŞINDAN VEKALET VERİLEBİLİR Mİ?

Vekalet, yurt içinden ve yurt dışından da verilebilir. Ancak kişinin yaşadığı yerde muhtaç ve fakirler varsa, kurbanını orada kesip dağıtması daha uygun olabilir. Çünkü kişinin yaşadığı yerdeki ihtiyaç sahiplerinin onun üzerinde hakları vardır.

Diyanet'in belirlediği kurban kesme bedeli ile Müslümanlar, ibadetlerini yerine getirme imkanı bulacaklar. Kurban Bayramı'na sayılı günler kala, vekaletle kurban kesimi için hazırlıklar başladı.