Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) sınav sonuçları, veli ve öğrenciler tarafından heyecanla bekleniyor. 2024 BİLSEM başvurularının ardından gerçekleştirilen ön değerlendirme sınavları, 10 Şubat - 14 Nisan 2024 tarihleri arasında yapıldı. Ön değerlendirme sürecinin tamamlanmasının ardından, katılan öğrencilerin ve velilerin merak ettiği konu ise sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih oldu.

BİLSEM Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

BİLSEM ön değerlendirme sınav sonuçları, 18 Nisan 2024 tarihinde açıklanacak. Ancak, kılavuzda belirtilen tarih bazen ufak gecikmeler yaşanabileceğinden, sonuçların resmi internet sitesinden takip edilmesi öneriliyor. Ön değerlendirme sonuçları açıklandıktan sonra, yetenek alanlarına göre belirlenen puanı geçen öğrenciler bireysel değerlendirmeye alınacak ve başarılı olanlar bilim ve sanat merkezlerine kayıt hakkı kazanacaklar.

BİLSEM Sonuçları Nereden Öğrenilir?

BİLSEM sınav sonuçları, resmi olarak https://bilsem.meb.gov.tr adresinden açıklanacaktır. Öğrenci ve veliler, bu adresten T.C. Kimlik Numaraları ve doğum tarihleri ile sonuçlarını sorgulayabileceklerdir.

Türkiye’de neden yas ilan edildi, bayraklar neden yarıya indirildi? Türkiye’de neden yas ilan edildi, bayraklar neden yarıya indirildi?

Kayıt Hakkı Kazanan Öğrencilerin İlanı

Bireysel değerlendirmeye hak kazanan öğrencilerin ilanı da 18 Nisan 2024 tarihinde yapılacak. Kayıt hakkı kazanan öğrencilerin listesi ise 31 Temmuz 2024 tarihinde ilan edilecektir. Bu tarihler, BİLSEM sınav sürecinin önemli adımlarını oluşturmakta ve başvuru sürecinde yer alan öğrenciler için heyecanlı bir bekleyiş sunmaktadır.