Hareket Proje Taşımacılık 2024 lot ve işlemleri, halka arzı son durum! Hareket Proje Taşımacılık 2024 lot ve işlemleri, halka arzı son durum!

Yılın ilk Ay tutulması, 25 Mart tarihinde gerçekleşti ve bu kez Türkiye'den görülemeyen bir tutulma oldu. Kıta Amerika, Antarktika, Alaska ve kuzeydoğu Rusya'dan izlenebilen bu tutulma, yarı gölgeli olarak gerçekleşti. Türkiye'de gözlenememesine rağmen gökyüzü meraklıları için diğer bölgelerden izlenebilir bir gösteri sunuyor.

Tutulma, sabah saatlerinde başladı ve en üst noktasına 10.12'de ulaştı. Saat 12.32 itibarıyla da sona erdi. Bu süreçte Ay'ın Dünya'nın gölgesinde kısmen kaybolmasıyla meydana gelen yarı gölgeli tutulma, görsel olarak etkileyici bir olaydı.

Önümüzdeki aylarda ise 18 Eylül tarihinde başka bir Ay tutulması yaşanacak. Bu tutulma Türkiye'den de gözlemlenebilecek. Başlangıcı 05.14'te olacak olan tutulma, 06.16'da sona erecek ve parçalı tutulma şeklinde gerçekleşecek. Kıta Amerika, Antarktika, Afrika, Avrupa, Batı Asya ve güneybatı Rusya'dan izlenebilecek bu tutulma, gökyüzü tutkunları için önemli bir fırsat olacak. Ay tutulmaları, gökyüzünün büyüleyici olaylarından biri olmaya devam ediyor.