ATV ekranlarının en heyecanlı yarışma programı Kim Milyoner Olmak İster'de dün akşam tarihi anlardan biri yaşandı. 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Berk Göktaş, Milyoner'de 5 milyon TL'lik ödülü kazanan ilk isim oldu. Ancak, bu büyük başarıyla birlikte kazandığı paranın ne kadarını elde edebileceği de merak konusu oldu. 5 milyonluk ödül kazandı ama, ne kadar kaybetti? Milyoneri kazanan yarışmacının eline ne kadar para geçecek?

Kim Milyoner Olmak İster'e katılan genç yarışmacılar, isimlerini program tarihine kazıyarak büyük başarılar elde etmeleriyle izleyenleri gururlandırmaya devam ediyor. Berk Göktaş, 1 milyon değerindeki soruya doğru cevap vererek 5 milyonluk soruyu açtıracak ikinci isim olmuştu.

Dün akşamın en merak edilen sorusu ise "Bakara Suresi" ile ilgiliydi. Berk Göktaş'a yöneltilen soru şöyleydi: 'Bakara suresinde, kendilerine bıldırcın eti ve kudret helvası verilmesine rağmen İsrailoğullarının, 'biz bir çeşit yemeğe asla katlanamayız' diye isyan edip Hz. Musa'dan 'Rabb'ine dua et de versin' diyerek istedikleri arasında hangisi yoktur?' Cevap "nohut"tu ve Berk Göktaş doğru cevabı vererek 5 milyonluk ödülün sahibi oldu.

Alice Stewart kimdir, kaç yaşında, nereli, ne iş yapıyor, mesleği ne, evli ve hayatı? Alice Stewart kimdir, kaç yaşında, nereli, ne iş yapıyor, mesleği ne, evli ve hayatı?

Ancak, kazandığı bu büyük ödülün tamamını alamayacak. Yarışmacılara yapılan diğer tüm ödüllerde olduğu gibi, Berk Göktaş'ın da kazandığı 5 milyon TL'nin %20'si kesilecek. Bu kesinti sonucunda genç yarışmacı, 4 milyon TL'lik bir ödülün sahibi olacak.

Berk Göktaş'ın kazandığı bu önemli ödül, genç yaşına rağmen gösterdiği başarıyla dikkat çekerken, elde edeceği parayı yüksek lisans eğitiminde kullanmayı planladığını ve aynı zamanda dünyayı gezmeyi ve kültürleri tanımayı hedeflediğini belirtmesi de dikkat çekti. Bu başarısının ardından genç yarışmacının gelecekteki planları ve hayalleri ise izleyenler tarafından merakla bekleniyor.