Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gaziantep Aile Akademisi'nin ev sahipliğinde düzenlenecek olan Uluslararası Aile Sempozyumu, 10 Mayıs Cuma günü başlıyor. Bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek olan sempozyuma, 100’e yakın yerli ve yabancı seçkin akademisyen katılacak.

SEMPOZYUMUN AMACI VE TEMASI

Birleşmiş Milletler tarafından 2024 yılının "Aile Yılı" olarak ilan edilmesiyle birlikte, aile değerlerini koruma ve geliştirme, aile bireylerini bilgilendirici ve çözüm odaklı yaklaşımlarla destekleme amacı güdülen sempozyumun bu yılki teması “Küresel Tehditler Karşısında Aile” olarak belirlendi.

3 fay hattında büyük deprem riski! O fay hattı için Naci Görür, ‘zaman gelirse tehlikelidir’ dedi! 3 fay hattında büyük deprem riski! O fay hattı için Naci Görür, ‘zaman gelirse tehlikelidir’ dedi!

Aile kurumunun öneminin farklı disiplinlerden bakış açılarıyla ele alınacağı sempozyumda, aile yapısının geçmişten günümüze toplumsal yapıda yeri ve gelecekte yaşanacak tehditler de tartışılacak.

SEMPOZYUM PROGRAMI VE İÇERİĞİ

Sempozyum, 10 Mayıs Cuma günü saat 15.00’te açılış programıyla başlayacak. Açılış oturumu ise 16.30’da ana salonda gerçekleştirilecek ve Doç. Dr. Turgay Şirin, Prof. Dr. Ruhi Ersoy, Dr. Sarah Amjad Hussain moderatörlüğünde yapılacak.

Oturumlarda, başta küresel tehditler karşısında aile olmak üzere, olağanüstü durumlar karşısında aile kurumu, aile psikolojisi, kentleşmenin aile yapısına ve işlevlerine etkileri gibi konular ele alınacak.

Sempozyum sonunda ortaya konulan fikirlerin uygulamaya dönük pratikte sosyal yaşama ve karar alıcılara, teorik anlamda ise ilgili alan yazına katkı sağlaması bekleniyor.