Danıştay Başkanı Zeki Yiğit'in 4 yıllık görev süresinin dolması üzerine bugün gerçekleştirilen başkanlık seçimleri sonucunda Zeki Yiğit, Yargıtay Başkanlığı'na tekrar seçildi. Yiğit'in mevcut görev süresi 7 Mayıs'ta sona ereceği için, mevzuat gereği seçim süreci bir gün önce başlamıştı. Danıştay'ın 116 üyesi seçimde oy kullandı ve Yargıtay Başkanını belirledi. Mevcut Başkan Zeki Yiğit, yeniden oy çokluğuyla başkanlığa seçildi.

Zeki Yiğit  Kaç Yaşında, Nereli?

Zeki Yiğit, 10 Mayıs 1965 tarihinde Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde dünyaya geldi. İlkokulu köyünde tamamladıktan sonra ortaöğrenimini Karadeniz Ereğli'de bitirdi.

Zeki Yiğit Nerede Okudu?

1987 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olan Yiğit, 1991 yılında mesleğe adım attı. Kariyeri boyunca Sütçüler ve Diyadin Cumhuriyet Savcılığı, Yeniçağa Hakimliği, Adalet Müfettişliği, Adalet Başmüfettişliği, Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdür Yardımcılığı ve Müsteşar Yardımcılığı gibi çeşitli görevlerde bulundu.

Yiğit, Türkiye'de yolsuzluğa açık risk alanlarının belirlenmesi ve yolsuzlukların önlenmesi konularında yapılan çalışmalarda da aktif rol aldı. 2011 yılında Cumhurbaşkanı tarafından Danıştay Üyeliğine seçilen Yiğit, 2013-2020 yılları arasında Yüksek Seçim Kurulu Üyeliği görevinde bulundu. 2020 yılında yapılan seçimlerde Danıştay Başkanlığı'na seçilen Yiğit, 2024 yılında düzenlenen seçimlerde yeniden Danıştay Başkanı olarak seçildi.

Zeki Yiğit Evli Mi?

Zeki Yiğit, evli ve dört çocuk babasıdır. Özel yaşantısıyla birlikte profesyonel kariyerinde de dikkat çeken bir isim olan Yiğit, Türk yargı sistemine önemli katkılarda bulunmuştur.

Eyüpsultan’da vurulan okul müdürü öldü mü, saldırgan kim, neden öldürdü? Eyüpsultan’da vurulan okul müdürü öldü mü, saldırgan kim, neden öldürdü?