Öğretmenler, son dönemde artan şiddet olaylarına tepki olarak yarın iş bırakacaklarını açıkladı. Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri, okulların yarın tatil olmayacağını belirterek söylentileri yalanladı. Öğremen grev yapabilir mi, iş bırakabilir mi sorusu ise gündemdeki önemli bir konu olarak dikkat çekiyor.

İstanbul'da özel bir lisenin müdürü İbrahim Oktugan'ın öldürülmesine ilişkin şüpheleri yabancı uyruklu bir öğrenciye yönelten saldırı, öğretmenlerin büyük tepkisini çekti. Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, ülke genelindeki okullarda yarın bir günlük iş bırakma eylemi düzenleneceğini açıkladı. Yapılan çağrılar doğrultusunda geniş bir katılım bekleniyor.

AÖF Final sınavları ne zaman 2024, kaç gün kaldı, yaz okulu sınavı ne zaman olacak? AÖF Final sınavları ne zaman 2024, kaç gün kaldı, yaz okulu sınavı ne zaman olacak?

İŞ BIRAKMA KARARI VE NEDENLERİ

Sosyal medyada dolaşan "Okullar yarın tatil" iddialarına Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yanıt geldi. Bakanlık, eğitimin kesintiye uğramayacağını ve okulların açık olacağını belirtti. Ancak sendikalı öğretmenler, Oktugan'ın öldürülmesine tepki olarak bugün ilk derse girmeyerek protesto gerçekleştirdi ve yarın tüm gün derslere girmeme kararı aldı.

ALİ YALÇIN'IN AÇIKLAMASI

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Bakan Yusuf Tekin'in çağrısını önemsediklerini belirterek, eğitim çalışanlarının birlik içinde hareket etmesinin önemine vurgu yaptı. Yalçın, TBMM önünde yapılacak basın açıklamasının yanı sıra yarın 81 ilde iş bırakılacağını duyurdu.

ÖĞREMEN GREV YAPABİLİR Mİ?

Öğretmenlerin, suç oluşturmayan konularda sendika kararı doğrultusunda eylemlere katılma özgürlüğü bulunuyor. Memur statüsünde olan öğretmenlerin, sendikanın kararı doğrultusunda grev, toplu eylem veya gösteriye katılması disiplin cezasını gerektirmiyor.