Mersin’de telefonda kendilerini güvenlik görevlisi olarak tanıtıp bir vatandaşın 392 bin lira parasını dolandırmaya çalışan 2 şüpheli, jandarma ekiplerince suçüstü yakaladı.

İl Jandarma Komutanlığından yapılan açıklamaya göre, Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT), telefonda kendisini güvenlik görevlisi olarak tanıtan ve bu yolla vatandaşları dolandırarak haksız kazanç elde eden 2 kişiyi tespit etti. Şüphelileri ve kullandıkları aracı takibe alan jandarma ekipleri, şahıslar bir vatandaşı dolandırmaya çalıştığı esnada operasyon düzenledi. Operasyonda, 2 dolandırıcı bir vatandaştan 132 bin TL nakit, 4 çeyrek altın ve bir gram altın aldıkları esnada suçüstü yakalandı.

Şüphelilerin ayrıca aynı vatandaştan havale yoluyla 260 bin TL daha aldığı tespit edildi. Dolandırıcılık mağduruna 132 bin TL, 4 çeyrek altın ve bir gram altını teslim edildi. Banka yoluyla gönderdiği 260 bin TL’nin iadesi için de gerekli işlemler başlatıldı.

"Mahzen-44" Operasyonunda Organize Suç Örgütüne Darbe: 15 Şüpheli Yakalandı "Mahzen-44" Operasyonunda Organize Suç Örgütüne Darbe: 15 Şüpheli Yakalandı

Jandarmadaki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilen zanlılardan 1’i tutuklanarak cezaevine gönderildi, diğeri ise tutuksuz yargılanmak üzere adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.