Temmuz ayında yapılacak olan enflasyon zammı, birçok sosyal yardım ödemesini etkileyecek. İşte, Temmuz ayında sosyal yardım ödemelerinde beklenen güncellemeler:

İBB PERSONEL ALIMI 2024, 34 personel için başvuru ekranı! İBB PERSONEL ALIMI 2024, 34 personel için başvuru ekranı!

MEMUR MAAŞ KATSAYISINDAKİ DEĞİŞİMLER DİĞER SOSYAL YARDIMLARI DA ETKİLEYECEK

Temmuz ayı enflasyon zammının memur maaş katsayısına yansımasıyla birlikte, birçok sosyal yardım ödemesinde artış bekleniyor. Bu artıştan, yaşlılar, engelliler, bakıma muhtaç kişiler ve aileleri olumlu şekilde etkilenecek.

65 YAŞ AYLIĞI VE DİĞER DESTEKLERDE ARTIŞ ÖNGÖRÜLÜYOR

65 yaş aylığı alanlara yapılan ödemelerde artış öngörülüyor. Halihazırda 3.504 lira olan aylık ödemenin %13.56 artarak 3.980 liraya, %19.94 artarak ise 4.203 liraya yükselmesi bekleniyor. Benzer şekilde, evde bakım aylığı ve engelli aylığı gibi desteklerde de artışlar öngörülüyor.

ENGELLİ VE BAKIMA MUHTAÇ KİŞİLERE YAPILAN DESTEKLERDE ARTIŞ

Engelli aylığı, engelli yakını aylığı ve evde bakım desteği gibi ödemelerde de artış bekleniyor. %40-69 arası engelli aylığının 2.797 lira olan tutarı %13.56 artarak 3.177 liraya, %19.94 artarak ise 3.355 liraya yükselmesi öngörülüyor. Benzer şekilde, evde bakım aylığı ve diğer desteklerde de artışlar olacak.

SOSYAL VE EKONOMİK DESTEKLERDE ARTIŞ

Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) kapsamında verilen ödemelerde de artışlar bekleniyor. Okul öncesi çocuklar için yapılan ödemenin %13.56 artarak 4.104 liraya, %19.94 artarak ise 4.334 liraya yükselmesi öngörülüyor. Benzer şekilde, ilköğretimden yükseköğretime kadar olan destek miktarlarında da artışlar olacak.

Temmuz ayında yapılacak olan enflasyon zammı, birçok sosyal yardım ödemesini etkileyecek. Memur maaş katsayısındaki artışın diğer sosyal yardımlara yansımasıyla birlikte, yaşlılar, engelliler, bakıma muhtaç kişiler ve aileleri olumlu şekilde etkilenecek. Yapılan güncellemelerle, sosyal yardım alanların maddi durumlarında iyileşmeler sağlanacak.