Sanatçı Nilüfer, son konserinde giydiği transparan kıyafet ve sahnedeki duruşuyla gündemi salladı. Peki, Nilüfer kimdir, kaç yaşında, nereli? Nilüfer'in müzik kariyeri ve başarıları merak konusu oldu.

NİLÜFER KİMDİR?

Türk pop müziğinin usta ismi Nilüfer Yumlu, 31 Mayıs 1955'te İstanbul'un Cihangir semtinde dünyaya geldi. Müzikle iç içe bir ailede büyüyen Nilüfer, erken yaşta müzikle tanışarak babasının piyano çalmasından ve annesinin Türk sanat müziği şarkıları söylemesinden etkilendi.

İbrahim Tatlıses- Mustafa Keser birbirine tekrar girdi, ilginç yanıtıyla ortalık gerildi İbrahim Tatlıses- Mustafa Keser birbirine tekrar girdi, ilginç yanıtıyla ortalık gerildi

Eğitim hayatına Firuzağa İlkokulu'nda başlayan Nilüfer, 11 yaşındayken babasını kaybetmesinin ardından aynı yıl İtalyan Ortaokulu'nu kazandı. Lise yıllarında müzik tutkusunu keşfeden Nilüfer, Altın Plak Ses Yarışması'nda birincilik elde ederek müzik kariyerine adım attı.

ÖZEL HAYATI

Nilüfer, hayatında iki evlilik geçirdi. İlk evliliğini Yeşil Giresunlu ile yapan sanatçı, bu evliliğini 1984 yılında sonlandırdı. Ardından 1984 yılında Çetin Akcan ile evlenen Nilüfer, bu evliliğinden de ayrıldı. 2000 yılında Ayşe Nazlı'yı evlat edinen Nilüfer'in bir kızı bulunuyor.

MÜZİK KARİYERİ VE ÖDÜLLERİ

Nilüfer'in müzik kariyeri 1970'li yılların başında başladı ve o zamandan beri Türk pop müziğine damgasını vurmaya devam ediyor. "Seviyorum Seni", "Geceler", "Nilüfer", "Tutkun Benim", "Pes Etme", "Yol Ayrımı" ve "Bana Bir Masal Uydur" gibi unutulmaz şarkılara imza atan Nilüfer, birçok ödüle layık görüldü.

UNICEF Türkiye'nin ilk iyi niyet elçisi olan Nilüfer, sosyal sorumluluk projelerinde de aktif rol alıyor. Müzik kariyeri ve sosyal sorumluluk çalışmalarıyla Türkiye'nin sevilen sanatçılarından biri olan Nilüfer, ilham verici hikayesiyle de birçok kişiyi etkilemeye devam ediyor.