YENİ MÜLAKAT SİSTEMİ: DETAYLAR

Öğretmen atamasında sitem değişiyor! Yeni sistem nasıl işleyecek? İşte yeni  mülakat sistemi

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in duyurduğu 20 bin atama müjdesinin ardından, yeni mülakat sisteminin taslağı ortaya çıktı.

HER ADAYA BİR KOD VERİLECEK

Habertürk'ün edindiği bilgiye göre; yeni dönemdeki atamalar için uygulanacak mülakat sisteminde her adaya isim olarak bir 'kod' verilecek. Mülakatı gerçekleştirecek heyet, öğretmen adayının kimliğini bilmeyecek.

KAMERA İLE KAYIT ALINACAK

Yüz yüze 45 dakika yapılacak olan sözlü sınav, kamera ile kayıt altına alınacak. Böylece, adil bir değerlendirme sağlanacak ve sürecin şeffaflığı artırılacak.

HAZIRLANMA İMKANLARI OLACAK

Öğretmen adayına; mülakat öncesi sistem üzerinden mesaj gönderilerek, sorumlu olduğu ders ve konu hakkında bilgi verilecek. Böylece, adaya hazırlık yapma imkanı sunulacak.

KONU SINIRI VE GENEL KÜLTÜR SORULARI

Öğretmen alımlarında mülakat sistemi değişiyor! Her adaya ayrı kod! Kimlik  bilgileri saklı kalacak...

Mülakat, 14 haftalık konu ile sınırlandırılacak. Konu dışına çıkılmayacak ve öğretmen adayına genel kültür sorusu sorulmayacak. Bu sayede, değerlendirme süreci daha objektif olacak.

13-14 Mayıs bugün okul tatil mi, Hatay’da okullar neden tatil edildi, Son dakika valilik açıklaması 13-14 Mayıs bugün okul tatil mi, Hatay’da okullar neden tatil edildi, Son dakika valilik açıklaması

Öğretmen adayları, yeni mülakat sisteminin detaylarını merakla bekliyor.