Necip Fazıl Kısakürek Kültür ve Araştırma Vakfı, 2019'da İstanbul'da kurduğu "Necip Fazıl Müzesi'ni" ekonomik sebeplerden dolayı kapatma kararı aldı. İşte detaylar:

NECİP FAZIL MÜZESİ MAYIS AYINDA KAPANIYOR

Necip Fazıl Müzesi, mayıs ayında son ziyaretçilerini kabul edecek. Müze, içerisinde Necip Fazıl Kısakürek'in kişisel eşyaları, hakkında yazılan eserler ve belgeleri barındırıyor.

VAKIF: "ÜLKEMİZDEKİ EKONOMİK ZORLUKLAR NEDENİYLE KAPATIYORUZ"

Necip Fazıl Kısakürek Kültür ve Araştırma Vakfı tarafından yapılan açıklamada, ülkedeki ekonomik zorluklar nedeniyle müzeyi kapatma kararı aldıkları belirtildi. Vakıf yetkilileri, büyük bir umutla derlenen el yazıları, orijinal belgeler ve kişisel eşyaların kıymetinin kalmadığını ifade etti.

VAKIF BAŞKANI: "KİRASINI BİLE KARŞILAYAMAZ DURUMA GELDİK"

Vakfın Yönetim Kurulu Başkanı ve Necip Fazıl Kısakürek'in torunu Şeyma Kısakürek Sönmezocak, müzenin kapanma kararını açıklarken, "Zaten araştırma merkezi ve müze, beş sene önceki açılışında da hiçbir desteğe layık görülmemişti. Kendi imkânlarımızla faaliyetleri devam ettiriyorduk. Yüzde 300’lük zam dolayısıyla binanın kirasını bile karşılayamaz duruma geldik." şeklinde konuştu.

Ali Develi kaç yaşında, aslen nereli ve kimdir, ne iş yapıyor? Ali Develi kaç yaşında, aslen nereli ve kimdir, ne iş yapıyor?

Necip Fazıl Müzesi'nin kapanma kararı, ülkedeki ekonomik zorlukların kültürel ve sanatsal faaliyetleri de olumsuz etkilediğini bir kez daha gözler önüne seriyor. Müze, Necip Fazıl Kısakürek'in anısını yaşatma amacıyla açılmış olsa da, ekonomik nedenlerle kapanmak zorunda kalmıştır.