Kurban Bayramı yaklaşırken, emeklilerin bayram ikramiyelerinde bir değişiklik olup olmayacağı merak konusu oldu. 2024 yılı bayram ikramiyeleri, daha önce belirlenen 3 bin lira olarak açıklanmıştı. Dolayısıyla Kurban Bayramı ikramiyesi de emeklilere 3 bin lira olarak ödenecek.

ÖDEME TARİHLERİ VE DETAYLARI

Ancak, Kurban Bayramı emekli ikramiyesi 2024 ödeme tarihleri hakkında henüz net bir açıklama yapılmadı. Geçmiş yıllarda olduğu gibi ödemelerin bayram öncesinde gerçekleşmesi bekleniyor. Ramazan Bayramı ikramiyelerinde olduğu gibi bu yıl da SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığından emekli olanlara toplamda 6 bin lira ödeme yapılacak.

Tayyar Özcan kimdir, Kaç yaşında, nereli, mesleği ne, evli mi, ne iş yapıyor? Tayyar Özcan kimdir, Kaç yaşında, nereli, mesleği ne, evli mi, ne iş yapıyor?

ÖDEMELER NASIL YAPILACAK?

Ödemeler, tahsis numarasına göre hesaplara aktarılacak. Geçmiş yıllarda Ramazan Bayramı öncesi ödemeler 10 Nisan'da başlamıştı. Bu yıl Kurban Bayramı 16 Haziran'da başlayacak, dolayısıyla ödemelerin 10 Haziran'dan önce yapılması bekleniyor. Ancak resmi açıklama geldiğinde detaylar netleşecek.

Emeklilerin Kurban Bayramı ikramiyesi konusundaki merakı, ödemelerin ne zaman yapılacağı ve hangi miktarlarda olacağına dair bekleyiş sürüyor. Resmi açıklamanın ardından emeklilerin bayram öncesi maddi olarak rahatlaması bekleniyor.