Türk Telekom Sil Süpür nasıl kullanılır, özelliği nedir, nereden indirilebilir? Türk Telekom Sil Süpür nasıl kullanılır, özelliği nedir, nereden indirilebilir?

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, mülakatsız KPSS puanıyla personel alımı yapacağını duyurdu. Bu alımla ilgili detaylar şöyle:

Başvuru Süreci ve Şartları

Başvurular, 29 Mart 2024 saat 23:59'a kadar devam edecek.
Başvurular, e-Devlet şifresi ile Kariyer Kapısı üzerinden online olarak yapılacak.
Başvuru yapacak adayların 657 Devlet Memurları Kanunu'nda belirtilen şartları taşıması gerekiyor.
Adaylar, T.C. vatandaşı olmalı, askerlikle ilişiği olmamalı, 35 yaşını doldurmamış olmalı ve herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almaya hak kazanmamış olmalı.
Ayrıca, 2022 KPSS'den mühendislik kadrolarında 70, diğer kadrolarda 60 ve üzeri puan almış olmaları gerekiyor.

Özel Şartlar ve Nitelikler

İnşaat Mühendisliği alımı için İnşaat Mühendisliği lisansı gerekiyor.
Makine Mühendisliği alımı için Makine Mühendisliği, Makine ve İmalat Mühendisliği, Makine ve Malzeme Mühendisliği lisansı gerekiyor.
Elektrik-Elektronik Mühendisliği alımı için Elektrik Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği lisansı gerekiyor.
Endüstri Mühendisliği alımı için Endüstri Mühendisliği, Endüstri Sistemleri Mühendisliği, Endüstri ve Sistem Mühendisliği lisansı gerekiyor.
Avukat alımı için Hukuk Fakültesi mezunu olmak ve Avukatlık ruhsatına sahip olmak gerekiyor.

Başvuruda Bulunacak Adaylarda Aranan Nitelikler

Adalet önlisans veya Adalet MYO mezunu olmak gerekiyor.
Bahçıvan alımı için Bahçecilik Alanı ve Dalları, Tarım Teknolojileri Alanı ve Dalları veya Tarım Alanı ve Dallarından mezun olmak veya "bahçıvanlık" iş kolu ile ilgili sertifika sahibi olmak gerekiyor.
Temizlik Görevlisi alımı için lise mezunu olmak gerekiyor.
Şoför alımı için lise mezunu olmak, erkek adayların 170 cm'den, kadın adayların ise 160 cm'den kısa boylu olmaması gerekiyor.
Başvuruların ardından adayların KPSS puanlarına göre değerlendirilerek uygun olan adaylar belirlenecek ve ilan edilecek.