Özgür Özel: “Çay fiyatı bu sene en az 25 lira olarak ilan edilmelidir” Özgür Özel: “Çay fiyatı bu sene en az 25 lira olarak ilan edilmelidir”

Eleştiri ve Geç Kalınmışlık İfadesi

<p><em><strong>Rize Çayeli’nde petrol sızıntısı var hatta Sürmene’den Hopa’ya kadar olan bölge petrol açısından uygun rezervlere sahip bu bölgelerin araştırılıp uygun alana sondaj yapılırsa petrol çıkacağına gönülden inanıyorum.”</strong></em></p>

Prof. Dr. Maden, yapılan açıklamaların seçim vaadi olarak algılanmasını eleştirdi ve bu çalışmaların geç kalınmış bir adım olduğunu ifade etti. Özellikle Barbaros Hayrettin Paşa Gemisi'nin önce Trabzon'a ardından Sinop'a gelerek yapılan sismik araştırmaların, bölgedeki umutları artırdığını ancak zamanında somut adımların atılmadığını vurguladı.

Sürmene'den Hopa'ya Petrol Potansiyeli

Rize'nin Çayeli açıklarında günlük 1 ton petrol sızıntısı olduğunu belirten Prof. Dr. Maden, bölgedeki potansiyelin önemini vurguladı. Ayrıca Ünye açıklarında da petrol sızıntısının devam ettiğini ve bu durumun seçimlerle ilgili olmadığını ifade etti.

Gelecek Adımlar ve Çağrı

Geçmişte yapılan araştırmaların ve yerel halkın söylemlerinin petrolün varlığını desteklediğini söyleyen Prof. Dr. Maden, bölgede yapılacak sondajların önemini vurguladı. Bakanlar ve TPAO Genel Müdürü'ne seslenerek, Rize Çayeli ve çevresindeki potansiyeli araştırmalarını ve petrol çıkarma çalışmalarını hızlandırmalarını istedi.

Sonuç OLARAK

Prof. Dr. Nafiz Maden, Karadeniz'in artık sadece balıkçılıkla değil, petrol ve doğalgaz rezervleriyle de anılmak istendiğini belirtti. Bölgedeki potansiyelin keşfedilmesi ve kullanılmasının önemine vurgu yaparak, yapılan araştırmaların ve bölgedeki sızıntıların petrol ve doğalgazın varlığına dair güçlü kanıtlar olduğunu dile getirdi.