Evde bakım maaşı ödemeleri her ay düzenli olarak hesaplara yatırılıyor. Nisan ayı evde bakım maaşı ödeme tarihleri ise Ramazan Bayramı nedeniyle gündemde. Peki, evde bakım maaşı erken yatar mı, bayramdan önce ödenir mi?

İhtiyaç sahiplerine ödenen evde bakım aylığı nisan ayı ödemesi bekleniyor. 2024 Ramazan ayı dolayısıyla evde bakım maaşı ödemelerinin de öne çekilmesi bekleniyor. Her ay 15 ile 31'i arasında hak sahiplerinin hesaplarına yatırılan evde bakım maaşı ne zaman yatacak?

EVDE BAKIM MAAŞI BAYRAMDAN ÖNCE YATAR MI?
Evde bakım aylıkları her ayın 15'i ile 31'i arasında hak sahiplerine ödeniyor. Bayram dolayısıyla erken ödenmesi beklenen evde bakım maaşlarının erken ödeme tarihine dair bir açıklama bulunmuyor.

İBB PERSONEL ALIMI 2024, 34 personel için başvuru ekranı! İBB PERSONEL ALIMI 2024, 34 personel için başvuru ekranı!

Ancak memur maaşlarının normal zamanında yatırılacağının açıklanması ardından evde bakım maaşlarının da her zamanki tarihlerde ödeneceği tahmin ediliyor.

Memur maaşlarına gelen zamla birlikte evde bakım aylığı da yüzde 49,25 oranında arttı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, konuyla ilgili açıklama yaparak ödemelere yüzde 50’ye yakın artış yapıldığını belirtti. Buna göre 5 bin 97 lira olan Evde Bakım Yardımı bu yılın ocak-temmuz dönemi için 7 bin 608 lira oldu. Bu artışla birlikte evde bakım maaşı alan vatandaşlarımızın ekonomik durumları bir nebze olsun rahatlamış olacak.