Malmö, İsveç - 7 Mayıs 2024 - Avrupa'nın en büyük müzik şenliği Eurovision Şarkı Yarışması, 2024 yılında İsveç'in Malmö şehrinde başladı. Bu yılki yarışmaya 37 ülke katılıyor ve iki yarı finalin ardından büyük finalde kazanan belirlenecek.

Sertab Erener B R E Z

EUROVİSİON 2024 İLK YARI FİNAL GERİDE KALDI

İlk yarı final 7 Mayıs akşamı gerçekleşti ve 19 ülke sahne aldı. Türkiye'yi 2003 yılında birincilik getiren şarkısı "Everyway That I Can" ile Sertap Erener temsil etti. Jüri ve halk oylarının ardından finale yükselen 10 ülke belirlendi.

EUROVİSİON 2024 2. YARI FİNAL VE FİNAL HEYECANI DEVAM EDİYOR

9 Mayıs Perşembe günü saat 21:00'de ikinci yarı finalde 18 ülke daha sahne alacak. Türkiye'nin de aralarında bulunduğu bu ülkelerden finale yükselecek 10 ülke daha belli olacak. Büyük final ise 11 Mayıs Cumartesi günü saat 21:00'de yapılacak ve kazanan belli olacak.

EUROVİSİON 2024 YARIŞMASI YOUTUBE'DEN CANLI YAYINLANIYOR

Eurovision 2024, bu yıl ilk defa Youtube üzerinden canlı yayınlanıyor. Yarışmayı Eurıvision'un Youtube kanalından ücretsiz olarak takip edebilirsiniz.

Duru Nayman kimdir, Kaç yaşında, nereli, mesleği ne, evli mi, ne iş yapıyor Duru Nayman kimdir, Kaç yaşında, nereli, mesleği ne, evli mi, ne iş yapıyor

Eurovision Şarkı Yarışmasısertap

EUROVİSİON 2024 SERTAP ERENER

İlk yarı finalde sahne alan Sertap Erener, 2003 yılında birincilik getiren şarkısı "Everyway That I Can" ile büyük beğeni topladı. Sosyal medyada da büyük ilgi gören Erener'in performansı, finale yükselme şansını artırdı.

Malmö Arena'da Heyecan Yaşanıyor

Malmö Arena'da heyecanla takip edilen yarışmada, her ülke özgün müzik tarzları ve sahne şovlarıyla izleyicileri büyülüyor. Jüri ve halk oylarının belirleyeceği kazanan, Avrupa'nın müzikseverleri tarafından merakla bekleniyor.

Eurovision 2024'e Katılan Ülkeler

Aşağıda, Eurovision 2024'e katılan 37 ülkenin listesi yer almaktadır:

Avustralya
Avusturya
Azerbaycan
Belçika
Hırvatistan
Kıbrıs
Çekya
Danimarka
Estonya
Finlandiya
Fransa
Gürcistan
Almanya
Yunanistan
İzlanda
İrlanda
İsrail
İtalya
Letonya
Litvanya
Lüksemburg
Malta
Moldova
Hollanda
Norveç
Polonya
Portekiz
San Marino
Sırbistan
Slovenya
İspanya
İsveç
İsviçre
Ukrayna
Birleşik Krallık