Bakırköy'de geçtiğimiz dönemde yaşanan olaylarda annesi eski hakim, babası ise eski cumhuriyet savcısı olan Görkem Sertaç Göçmen'in adı yeni bir olayla anılmaya devam ediyor. İstanbul'dan ayrılan Göçmen'in bu kez Sinop'ta bir vatandaşı silahla tehdit ettiği ve bu nedenle 6 ay 22 gün hapis cezasına çarptırıldığı öğrenildi. Göçmen'e verilen ceza ertelendi.

Kurban Bayramı (2024) 1. Günü hangi güne, haftaya denk gelir? Kurban Bayramı (2024) 1. Günü hangi güne, haftaya denk gelir?

OLAYIN DETAYLARI

Boyabat Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada müşteki Soner Başak, Göçmen'in kendisini tehdit ettiğini ve bu nedenle manevi olarak zarar gördüğünü belirtti. Başak, olayın gece saatlerinde evinin önünde meydana geldiğini ve Göçmen'in tırın içerisinde olduğunu düşünerek tıra doğru ateş ettiğini söyledi. Bu durumun kendisinde korku oluşturduğunu ve hala tedirgin olduğunu ifade etti.

SANIK GÖÇMEN'İN SAVUNMASI

Görkem Sertaç Göçmen ise savunmasında olayın nasıl geliştiğini anlattı. Göçmen, olay günü kız arkadaşıyla maytap patlatırken müştekinin kendilerine müdahale ettiğini ve küfürlü konuşmalar yaptığını iddia etti. Bunun üzerine müştekiye karşı konuştuğunu belirten Göçmen, polislerin kendilerini durdurarak üzerlerinde silah olup olmadığını sorduğunu ve sadece maytap patlattıklarını söylediklerini ifade etti.

MAHKEME KARARI

Mahkeme, Görkem Sertaç Göçmen'i 'silahla tehdit' suçundan önce 2 yıl 6 ay hapisle cezalandırdı. Ancak hakim, haksız tahrik ve takdiri indirim uygulayarak cezayı 6 ay 22 güne düşürdü. Göçmen'e verilen ceza ertelenerek 1 yıl 6 ay 22 gün süreyle denetim altında bulundurulmasına karar verildi.

ÖNCEKİ SUÇLARIYLA DA ANILDI

Görkem Sertaç Göçmen'in daha önce Bakırköy Adliyesi'nde çeşitli suçlardan 9 adet hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı alındığı da gündeme gelmişti. Bu durum, Göçmen'in adli geçmişindeki çeşitli olayları da beraberinde getirdiği gibi, hukuk camiasında da tartışmalara neden oldu.