Alkış, futbolun gerçek sahipleri olan kulüplerin ortak talebiyle TFF yönetiminin 18 Temmuz'da olağanüstü seçimli genel kurul kararı aldığını belirtti. Ancak Kulüpler Birliği, daha erken bir tarih belirlenmesini talep etmişti.

ERDAL ALKIŞ TFF BAŞKANLIK SEÇİMLERİNE ADAY OLDU

Alkış açıklamasında, "Takımlarımızın bayraklarını gururla salladığı, marşlarını neşe içerisinde söylediği, centilmenliğin ön planda olduğu bir spor kültürüne hızla dönüş yapılması gereklidir. Taraftarı olmakla onur duyulan kulüplerimizin her gün maddi manevi erimeye sürüklenerek yokluğa doğru itildiğini gördüğümüz bu günlerin sonlanması şarttır" ifadelerine yer verdi.

Alkış, Türk futbolunun üzerindeki kara bulutları dağıtmak ve sürdürülebilir bir yönetimle güneşli günler için TFF yönetimine talip olduklarını kamuoyuyla paylaştı.
Alkış, "Futbolun gerçek sahipleri olan kulüplerimizin tamamının ortak talebiyle TFF yönetimi, 18 Temmuz'da olağanüstü seçimli genel kurul kararı vermiştir. Ancak Kulüpler Birliği, söz konusu tarihin geç olduğunu belirterek daha erken bir tarihte TFF başkanlık seçimlerinin yapılmasını istemiştir." şeklinde devam etti. Ayrıca, "Takımlarımızın bayraklarını gururla salladığı, marşlarını neşe içerisinde söylediği, centilmenliğin ön planda olduğu bir spor kültürüne hızla dönüş yapılması gereklidir. Taraftarı olmakla onur duyulan kulüplerimizin her gün maddi manevi erimeye sürüklenerek yokluğa doğru itildiğini gördüğümüz bu günlerin sonlanması şarttır. Bu yüzden Türk futbolunun üzerindeki maddi manevi kara bulutları dağıtmak ve güneşli aydınlık günler için; liyakatli, basiretli, bilgili, adil, şeffaf ve de tarafsız sürdürülebilir bir yönetim ile ama aynı zamanda sizlerin de desteğiyle TFF yönetimine talip olduğumuzu kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz. Söz veriyoruz, size mahcup olmayacağız ve sizi mahcup etmeyeceğiz" dedi.

Bayern Münih-Real Madrid rövanş maçı ne zaman, Şampiyonlar ligi Bayern Münih-Real Madrid 2. maçı hangi tarihte? Bayern Münih-Real Madrid rövanş maçı ne zaman, Şampiyonlar ligi Bayern Münih-Real Madrid 2. maçı hangi tarihte?

ERDAL ALKIŞ KİMDİR, KAÇ YAŞINDA, ASLEN NERELİ?

Erdal Alkış, 1966 yılında Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesinde doğmuştur. İşletme eğitimi almış olan Alkış, genç yaşlardan itibaren iş dünyasına adım atmıştır.

Kayseri’de 1986 yılında kendi şirketini kuran Erdal Alkış, çeşitli sektörlerde faaliyet göstermiştir. Kendi işini yöneten Alkış'ın ilgi alanları arasında teknoloji, tarım, çevre, futbol yöneticiliği, havaalanı-deniz limanı işletmeciliği ve enerji sektörü bulunmaktadır.
2002 ve 2004 yıllarında Ak Parti'nin genel ve yerel seçimlerinde seçim koordinasyonunu üstlenmiştir. 2002 seçim çalışmalarıyla ilgili olarak "İlk 45 Gün" adında bir anı kitabı bulunmaktadır.
Erdal Alkış ayrıca Türk-Hint İş Konseyi'nin eski başkanıdır. Geçmişte Türkiye Futbol Federasyonu başkanlığı için resmi olarak adaylık başvurusunda bulunmuştur.
Çocukluk hayali olan Kafkas Göçü (sürgünü) ile ilgili sinema filmi yapma düşüncesine sahiptir. Alkış, Çerkes kökenlidir ve iki çocuk babasıdır. Ayrıca Rusça, İngilizce, Arapça ve Çerkesçe dillerini bilmektedir.