DGS Başvuru Koşulları:

DGS (Dikey Geçiş Sınavı), üniversite eğitimine devam etmek isteyen adaylar için önemli bir adımdır. Başvuru koşulları şu şekildedir:

  1. Önlisans programlarından mezun olanlar: Önlisans (2 yıllık) programları tamamlayarak mezun olan adaylar, DGS'ye başvurabilirler.

  2. Son sınıfta olanlar: Önlisans programının son sınıfında olan ve staj haricindeki mezuniyet şartlarını sağlayan adaylar, DGS'ye başvurabilirler.

  3. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) meslek yüksekokulları: KKTC'de bulunan meslek yüksekokullarının son sınıf öğrencileri ve mezunları, aynı koşullarda DGS'ye başvurabilirler.

  4. Yurt dışından mezunlar: Yurt dışında eğitim alıp denkliği kabul edilen adaylar da DGS'ye başvurabilirler.

DGSYE KİMLER BAŞVURABİLİR

DGS 2024 Sınav Tarihi:

Avukat Gülsün Doygun kaç yaşında (kimdir), aslen nereli? Etek boyu sorusu olay oldu! Avukat Gülsün Doygun kaç yaşında (kimdir), aslen nereli? Etek boyu sorusu olay oldu!

DGS sınavı, 30 Haziran 2024 tarihinde düzenlenecektir. Adaylar, bu tarihte sınava girecek ve üniversiteye geçiş için ter dökeceklerdir.

Bugün ne sınavı var? Bugün sınav mı var? 28 Nisan 2024 pazar sınav takvimi!

DGS Sonuçlarının Açıklanma Tarihi:

DGS sonuçları, adayların merakla beklediği bir süreçtir. 2024 DGS sonuçları, 14 Ağustos 2024 tarihinde açıklanacaktır. Bu tarih, adayların başarılarını ve üniversite tercihlerini belirleme sürecinde kritik bir rol oynayacaktır.