İstanbul'un Gaziosmanpaşa ve Beykoz ilçelerindeki yerel seçim sonuçlarına ilişkin gelişmeler yaşanmaktadır. AK Parti, bu iki ilçede seçim sonuçlarına itiraz etmiştir. Yüksek Seçim Kurulu, Beykoz ilçesindeki yeniden sayım talebini reddederken, Gaziosmanpaşa'da oyların yeniden sayılmasına karar vermiştir.

Kızılcık Şerbeti'nde Doğa alkolü fazla kaçırdı, ehliyeti elden gitti! Kızılcık Şerbeti'nde Doğa alkolü fazla kaçırdı, ehliyeti elden gitti!

Gaziosmanpaşa ilçesinde, CHP adayı Hakan Bahçetepe'nin 879 oy farkla kazandığı seçimde, geçersiz oyların fazla olması ve aradaki oy farkının az olması sebebiyle yapılan itiraz sonucu oylar yeniden sayılmaya başlanmıştır. İlçede bulunan 1030 sandıkta oy sayımı devam etmektedir.

Beykoz ilçesinde ise CHP adayı Alaattin Köseler'in mazbatasını almasının önünde bir engel kalmamıştır. YSK, Beykoz'daki oyların yeniden sayımına karar vermiş ancak bu kararı iptal etmiştir. Bu durumda CHP'nin adayı Alaattin Köseler Beykoz Belediye Başkanı olarak göreve başlayacaktır.

Öte yandan, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Beykoz'daki itirazın kabul edildiğini ve Alaattin Köseler'in mazbatasını almasının önünde engel olmadığını belirtmiştir. Gaziosmanpaşa'da ise oy sayımının devam ettiği bilgisini paylaşmıştır.

Beykoz'daki seçimde, CHP'nin adayı Alaattin Köseler, yüzde 45,87 oy oranıyla önde tamamlamış ve AK Parti'nin adayı Murat Aydın'ı geride bırakmıştır. İki aday arasındaki oy farkı bin 433 olarak belirlenmiştir.

Özetle, Gaziosmanpaşa'da oy sayımı devam ederken, Beykoz'da CHP adayı Alaattin Köseler'in mazbatasını alarak belediye başkanı olmasının önünde herhangi bir engel kalmamıştır. Seçim sonuçlarına ilişkin gelişmeler yakından takip edilmektedir.