Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) eski Genel Müdürü Besim Şişman'ın görevinden ayrılmasının ardından onun kim olduğu ve kariyeri konusunda kamuoyunda merak artmaya devam ediyor. "Besim Şişman kimdir?" ve "Besim Şişman kaç yaşında?" Bu gibi sorular sık ​​sık karşımıza çıkıyor. Peki Besim Şişman kimdir? Detaylar haberimizde...

BESİM ŞİŞMAN KİMDİR? KAÇ YAŞINDA, EVLİ Mİ, GÖREVDEN NEDEN ALINDI

Besim Şişman, 1966 yılında Rize'de doğdu. Lisans eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliği bölümünde aldıktan sonra, yüksek lisansını Bilkent Üniversitesi'nde İşletme alanında tamamladı. Kariyerine Adıyaman Bölge Müdürü olarak başlayan Şişman, daha sonra TP yönetim kurulu üyeliği ve genel müdür yardımcılığı görevlerinde bulundu. Uluslararası projelerden ve stratejik gelişmelerden sorumlu olan Şişman, Azerbaycan, Irak ve Doğu Akdeniz'deki projelerde önemli rol oynadı.

Okulların kapanması kaç gün kaldı 2024 || Okullar kapanacak, yaz tatili kaç gün olacak? Okulların kapanması kaç gün kaldı 2024 || Okullar kapanacak, yaz tatili kaç gün olacak?

BESİM ŞİŞMAN HANGİ GÖREVLERDE BULUNDU

TPAO'nun tarihinde ikinci kez günlük üretiminin 100 bin varilin üzerine çıkmasını sağlayan Şişman, aynı zamanda Türk Milli Komitesi Dünya Petrol Konseyi Başkanlığı, MEPEC Danışma Konseyi Başkanlığı ve IPTC İcra Kurulu üyeliği görevlerinde de bulundu. Çeşitli projelerle üniversite gençliğini petrol ve gaz sektörüne entegre etmeye çalıştı ve amatör sporların gelişmesine katkıda bulundu. 2015 yılında resmi olarak TPAO Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak atandı. İngilizce bilen Shisman, evli ve iki çocuk babasıdır.