Antalya'nın Konyaaltı ilçesindeki Tünektepe Teleferik Tesisi'nde meydana gelen kazada yaralanan 4 kişi, hastanedeki tedavilerinin ardından taburcu edildi. Kazada hayatını kaybeden bir kişinin ardından yaralananlar arasında olan Herdem Eyüpoğlu, Kaan Akgün, Lütfullah Gümüş ve Akmaral Abdyldaeva'nın sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Kazada Yaralananlar ve Tedavileri

Herdem Eyüpoğlu ve Kaan Akgün'ün tedavileri Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, 17 yaşındaki Lütfullah Gümüş ve Akmaral Abdyldaeva'nın ise Kepez Devlet Hastanesi'nde gerçekleştirildi. Tedavilerinin ardından sağlık durumlarının stabil olduğu ve taburcu edildikleri açıklandı.

Halen Tedavi Görenler

Afyon Belediye başkanı Burcu Köksal nereli, kaç yaşında, ne iş yapıyor, hayatı ve kimdir Afyon Belediye başkanı Burcu Köksal nereli, kaç yaşında, ne iş yapıyor, hayatı ve kimdir

Ancak kazada vücutlarının çeşitli yerlerinde kırıklar bulunan Keziban Çapar Gümüş, 10 yaşındaki Fatih Gümüş ve Özlem Şahin'in tedavilerinin sürdüğü belirtildi.

Kaza ve Adli Süreç

12 Nisan'da meydana gelen kazada parçalanan teleferik kabinden düşen 1 kişi hayatını kaybetmiş, aynı kabindeki 2'si çocuk 7 kişi yaralanmıştı. Diğer kabinlerdeki 11 kişi ise kontrol amaçlı hastaneye kaldırılmıştı. Sistemin durması nedeniyle havada asılı kalan 24 kabindeki 174 kişi AFAD'ın koordinesinde yaklaşık 22,5 saat süren çalışmaların ardından kurtarılmıştı.

Kazaya ilişkin gözaltına alınan 14 şüpheliden aralarında eski ANET Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü olan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün de bulunduğu 5 kişi tutuklanmıştı. Bu olay, Antalya'da güvenlik önlemlerinin ve teleferik tesislerinin denetimlerinin önemini bir kez daha gündeme getirdi.