Suriye'de Bahar Kalkanı Harekat bölgesinde meydana gelen bir araç kazasında Tankçı Sözleşmeli Er Abdulkadir Akıncı şehit oldu. 23 Mart 2024 Perşembe günü Adıyaman'daki ailesine verilen şehadet haberi yasa boğdu.

Şehidin Ailesi Yasta:

Askeri yetkililer tarafından Yeşilyurt Mahallesi'ndeki aile evine gelen şehadet haberi yürekleri dağladı. Baba Mehmet Akıncı, gözyaşlarına boğularak, "Abdulkadir'imin arabası burada, hevesini alamadı" dedi. Şehidin baba ocağına Türk bayrağı asılırken, yakınları da taziye için eve akın etti.

Şehidin Sosyal Medya Paylaşımı Yürekleri Dağladı:

Yaşlı kadın, kocası tarafından bıçaklanarak öldürüldü Yaşlı kadın, kocası tarafından bıçaklanarak öldürüldü

Şehidin, bir gün önce sosyal medya hesabından yaptığı "Adımı yazdılar mezar taşıma, ne boyuma baktılar ne yaşıma, alnıma yazıldı geldi başıma; Allah’ım böyle yazmış ağlamayın" paylaşımı yürekleri dağladı.

Şehadet Olayı:

Suriye'de Bahar Kalkanı Harekatı Bölgesi, Ayn Havur us bölgesinde mevzide gözetleme görevindeyken meydana gelen araç kazasında Sözleşmeli Er Abdulkadir Akıncı ağır şekilde yaralandı. Üs bölgesinde yapılan ilk müdahalenin ardından Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine sevk edilen Akıncı, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Cenaze Töreni:

Pazar günü Hatay'da yapılacak törenin ardından helikopterle Adıyaman Havaalanı'na getirilecek olan şehidin cenazesinin, öğlen namazının ardından defnedilmesi planlanıyor.

Şehit Hakkında Bilgiler:

Bekar olan şehit Abdulkadir Akıncı, Meliha ve Mehmet çiftinin iki çocuğundan ilkiydi. 23 yaşında şehit olan Akıncı'nın şehadeti Adıyaman'ı yasa boğdu.