Adana'da yaşanan olayda, bir zanlı, motosiklet hırsızlığı yaparak "bir tanıdığının avukat masraflarını karşılamak için çaldığını" iddia etti. Mahkemeye çıkarılan zanlı tutuklandı.

Otomobil durağa çarptı:  7 yaralı Otomobil durağa çarptı: 7 yaralı

Olayın Detayları

Olay, 15 Nisan saat 19.30 sıralarında Seyhan ilçesi Kuruköprü Mahallesi'ndeki bir otelin önünde meydana geldi. Şüpheliler Süleyman H. (21) ile ismi açıklanmayan suç ortağı, park halindeki motosikleti çalmaya karar verdiler. Süleyman H. motosikleti çalıştırmaya çalışırken, suç ortağı cep telefonuyla konuşarak gözcülük yaptı. Şüpheliler, alarmın çalmasına aldırış etmeden motosiklete binerek olay yerinden uzaklaştılar. Güvenlik kamerası görüntülerine yansıyan bu anlar, polisin çalışmalarına ışık tuttu.

Polisin Çalışması ve Zanlının Yakalanması

Motosikletini bulamayan Ömer Ö.'nün ihbarı üzerine Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı. Güvenlik kamerası görüntülerinden kimliği belirlenen Süleyman H.'nin, son 3 ayda 5 motosiklet daha çaldığı tespit edildi. Adresi belirlenen şüpheli, Seyhan ilçesi Dağlıoğlu Mahallesi'nde yakalandı.

Zanlının Savunması ve Tutuklanması

Emniyete götürülen Süleyman H. ifadesinde, motosikleti çaldıktan sonra bir şeyler yemek için lokantaya gittiklerini, masadan kalktıktan sonra motosikletin çalındığını gördüklerini söyledi. Önceki motosikletleri de bir tanıdığının avukat masraflarını karşılamak için çaldığını iddia etti. Adliyeye sevk edilen Süleyman H., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
 Çalıntı motosikletlerin bulunamadığı, firari şüphelinin ise halen arandığı belirtildi.