1 Mayıs İşçi Bayramı, Türkiye'de Emek ve Dayanışma Günü olarak kutlanan resmi bir tatildir. Bu özel gün, işçilerin hakları ve emeği ön plana çıkarılarak kutlanır. 2024 yılında 1 Mayıs Çarşamba gününe denk geldiği için bu tarih resmi tatil olarak ilan edilecek ve okulların tatil edilmesi beklenmektedir.

1 Mayıs İşçi Bayramı Nedir?

1 Mayıs, işçi sınıfının haklarını ve emeğini vurgulamak amacıyla kutlanan uluslararası bir bayramdır. Türkiye'de de resmi tatil olarak kabul edilen bu gün, genellikle mitingler, gösteriler ve kutlamalarla geçer.

Okullar ve İşyerleri İçin 1 Mayıs

1 Mayıs İşçi Bayramı'nda okullar tatil edilecek ve çocuklar evlerinde vakit geçireceklerdir. Aynı şekilde, kamu ve özel sektörde çalışanlar için de genellikle izin uygulanacak ve iş yerleri kapalı olacaktır.

TPAO 150 personel ALIMI başvuru ekranı, şartlar neler, ne zaman başvuru yapılıyor? TPAO 150 personel ALIMI başvuru ekranı, şartlar neler, ne zaman başvuru yapılıyor?

Ek Ders Ücreti ve 1 Mayıs

1 Mayıs tarihinde ek ders ücreti ödenmeye devam edecektir. Çünkü resmi tatil günleri dâhil olmak üzere ek ders ücreti, çalışılan saatler ve koşullara bağlı olarak ödenir. Dolayısıyla, 1 Mayıs İşçi Bayramı'na denk gelen günlerde de ek ders ücreti ödenmeye devam edilecektir.